Noel nedir?





Noel nedir?

Neden Kutlanır? Kimler Kutlar?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramı olarak biliniyor. Kasım ve Aralık ayının sonunda Hava karardığında Noel başlar. Noel’de Sokaklar güzelce aydınlatılır, dükkanlar süslenilir ve dekore edilir. İnsanlar evlerinin ve dairelerinin pencerelerini süsler ayrıca pazarları arkadaşlarıyla buluşup eğlenirler. Bu ayda sıcak punç ve şarap satılır, ayrıca Noel ağacını süslemek için renkli toplar gibi küçük süs eşyaları satın alırlar. Buna “Noel öncesi” veya “Advent” denir. Çocuklar Noel gününe kadar olan günleri saymak için takvimler hazırlıyor ve bu takvim genellikle şekerle doldurulur. Her gün bir takvim gününü açıp hediyesine sahip oluyor.

Noel  

Hıristiyanlıkta Noel, yılın en önemli bayramlarından biridir. Bu ay İsa’nın doğumu kutlanır. İsa’nın kesin doğum tarihi bilinmediğinden 25 Aralık olarak kutlanılıyor. Avusturya’da Noel 24 Aralık akşamı kutlanır. Çoğu insan için Noel aşk festivalidir. 

Noel Nasıl Kutlanır?  

Noel’de birçok kişi evde bir Noel ağacını süsleyip hediyeler alır. Akşam tüm aile ağacın yanında bir araya gelir ve hediyeler paketinden çıkarılır. Daha sonra tüm aile veya arkadaşlarla özel bir Noel bayram yemeği yenilir.  Geleneksel olarak Noel şarkıları da söylenir. “Silent Night” Noel’de en ünlü şarkılardan bitenesindir. Avusturya’dan geliyor ve birçok dile çevrildi. Örneğin Farsça: بشمارآ Noel’i dini olarak kutlayan insanlar, Yusuf, Meryem’i ve İsa’nın doğumunu anmak ve kiliseye gitmek için sık sık bir beşik kurarlar. Gece yarısı neredeyse tüm kiliselerde çok özel bir ayin var, buna Noel ayini deniliyor. 

Kozalaklı ağaçlar (Noel ağacı)

Kışın bile yeşil oldukları için her zaman yaşamın sembolü olmuştur. Bu nedenle, Hıristiyanlıktan çok önce insanlar kışın evlerini kozalaklı dallarla süslerlerdi. Bugün bildiğimiz Noel ağacı yaklaşık 200 yıldır var.

Noel Baba / Mesih Çocuğu 

Noel Baba ve Çocuk İsa’nın uzun bir geleneği yoktur, ancak simdi festivalin ayrılmaz bir parçasıdır. Mesih Çocuk, hediyeler getiren beyaz elbiseli bir çocuktur. Noel Baba Noel’in sembolleri olan Myra’dan (Türkiye) bir piskopos olan Aziz Nikolaos’u hatırlatır.

Noel, dinleri, inanan ve inanmayan insanları birbirine bağlar. Noel eski ve yeni gelenekleri birleştirir. Noel, barış ve hoşgörü anlamına gelir. Noel, Aşkın Kutlamasıdır!

 

Di̇ğer i̇çeri̇kler

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni Haq Khatteb Hussain kimdir, nereli …

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان Müziğin Evrensel Dili ile Tanışın Görsel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir